Регистрация | Вход


За да се избегне натрупването на килограми или да се загубят навиците за здравословно хранене, трябва да се диша правилно, твърдят специалисти от университета на Копенхаген.
Ако организмът не разполага с достатъчно кислород, метаболизмът се забавя, а заедно с това и изгарянето на мазнините – за “унищожаването” на един грам мазнини са необходими два литра кислород.
Т.нар. кислородна диета, препоръчвана от датските учени, е на практика дихателна гимнастика, състояща се от три фази. За постигането на пълен ефект тя трябва да се изпълнява на открито или в добре проветрено помещение поне два пъти дневно.
В началото с дишането се цели повдигане на корема и диафрагмата – основните “инструменти” на дишането, които с годините атрофират.
След това дишането трябва да се задържи за няколко секунди, последвано от дълбоко и пълно издишане.
“Упражнението може да бъде повтаряно, докато се появи леко замайване”, казва един от водещите диетолози в изследването Марк Сертстрьом, “Това е доказателство, че нивото на кислорода в кръвта се е повишило и че той е достигнал мозъка, сърцето и целия организъм.”Прикрепен(и) файл(ове)

http://i.actualno.com/club.bg/files/2009/05/08/94f97d69fc.jpg

Кой е гласувал за тази новина


banner


banner