Регистрация | Вход


Привържениците на партия "Атака", които протестират срещу високоговорителите на джамията "Баня Башъ" в центъра на София, се сбиха с мюсюлманите, които провеждаха петъчна молитва.
Един от представителите на партията на Волен Сидеров се опита да насочи колоната на митингуващите към мюсюлманите, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от "Атака". При неговото задържане Волен Сидеров попита полицаите: "Защо задържате от нашите, а не от тях?". Пред колата, където бе вкаран задържаният отново се събраха много симпатизанти на "Атака" заедно с техния лидер и имаше сблъсъци. Симпатизантите не искаха да пуснат колата да мине, но в крайна сметка тя отведе задържания.
От "Атака" започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а последните ръкопляскаха.
Малко преди 13.00 часа започна сблъсъкът. Един от гражданите, който се представи като "случаен минувач", се раздразни от това, че пред джамията се застилат килимчета за редовната петъчна молитва на мюсюлманите. Той се опита да прибере една от постелките, което предизвика лек сблъсък и мигновена реакцията на участниците в митинга. Атакистите започнаха да крещят "Турски мекерета" и се насочиха към килимчетата, но бяха спрени от полицаите.Прикрепен(и) файл(ове)

http://www.econ.bg/content/NewImage/11-05-20-56068_1_610.jpg

Кой е гласувал за тази новина


banner


banner