Регистрация | Вход


Треньорът на националния отбор на Русия Фабио Капело ще се изправи пред руския парламент, за да обясни лошото представяне на отбора на Световното първенство по футбол в Бразлия, съобщи „Дейли Мейл“.
Главата на спортния комитет в руската Дума Игор Анансик заяви, че ще настоява италианския специалист да обясни пред депутатите как възнамерява да подобри формата на националния отбор. В Бразилия Русия не успя да спечели нито една победа на Световното първенство, завършвайки 1:1 с Алжир и Нигерия и губейки от Белгия с 1:0. Така и руснаците отпаднаха още в груповата фаза на турнира.
През януари Капело подписа нов договор с Руския футболен съюз, според който той ще остане начело на националния отбор до 2018 г. Треньорът ще получава по 7 млн. паунда на година. Местните се надяват Русия да бъде конкурентноспособна за Мондиала през 2018 г., който ще се проведе именно в най-голямата страна в света. Пред народните представители Капело ще трябва да обясни как възнамерява да подобри формата на своя тим.
Новината за огромните суми, които Капело прибира за работата си, накара лидера на руските националисти Владимите Жириновски да го определи като крадец. Руският политик Олег Пакхолков пък настоя треньорът да върне всички пари или поне половината, от тези, които е получил за досегашната си работа.
Капело отговори на всички обвинения, заявявайки, че е доволен от своята работа.
„С този отбор Русия се класира на Световно първенство за пръв път от 12 години. Смятам, че свърших добра работа до този момент и ще е срамота ако не продължим нататък.“Прикрепен(и) файл(ове)

http://fakti.bg/img/news2014/104962/eaf78cb634e3f6dcde663d8f77d8b497_big.jpg

Кой е гласувал за тази новина


banner


banner